Retete de post: Supă cremă de dovlecel

Printeaza

O reteta de supa crema de dovlecel din: dovlecel, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie si apa. O variantă cremoasă şi răcoritoare pentru zilele de post ale săptămânii. Se poate savura atât rece, cât şi caldă, fiind la fel de gustoasă.

Ingrediente:Supă cremă de dovlecel

  • 700 g de dovlecel
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 1-1/2 apa

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie rondele. Se curăţă cartofii şi ceapa. Se pun la fiert, în apă cu sare. Când apa dăîn clocot, se adaugă rondelele de dovlecel. După ce au fiert bine cartofii, se strecoară legumele şi se pun într-un blender.

Se spală verdeţurile şi se toacă mărunt împreună cu usturoiul. Se adaugă şi ele în blender. Se zdrobesc timp de 5 minute până când se obţine un piure fin.

Piureul se pune pe foc din nou, se desface cu ulei de măsline şi cu jumătate din cantitatea de supăîn care au fiert legumele.

Dacă vă pare o cremă prea groasă, se mai poate adăuga supă. Se asezonează cu sare şi piper. Se poate servi cu crutoane fierbinţi, înmuiate în mujdei.

Supă cremă de dovlecel

Supă cremă de dovlecel

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • supa crema de dovlecei de post
  • supa crema de dovleac de post
  • supa crema de dovlecel de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.