Retete de post: Strudel cu mere si scortisoara
PrinteazaStrudel cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar pudra, menta si cuisoare.
pentru aluat:
- 175 g margarina
- 2 linguri otet
- un praf sare
- 300 g faina
- 75 ml apa minerala
pentru umplutura:
- 500 g mere
- o lingurita scortisoara
- 4 linguri zahar
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- zahar pudra
- frunzulite de menta
- 1-2 linguri cuisoare
Mod de preparare:
Se cerne făina şi la mijloc se pun margarina moale, sarea, apa şi oţetul. Se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat uşor de frământat.
Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece. Separat, se spală merele, se taie cubuleţe şi se călesc în tigaie în putină margarină. Se adaugă zahărul şi scorţişoara.
Se amestecă uşor ca să nu se zdrobească şi, după ce s-au înmuiat puţin, se dau deoparte să se răcorească. Intre timp, se scoate aluatul, se întinde, se pun merele şi se rulează cu atenţie, să nu se rupă.
Se aşază în forma tapetată cu hârtie specială şi se coace la 180°C. Se serveşte ornat cu mentă, zahăr pudră şi cuişoare, pentru aromă.
Strudel cu mere si scortisoara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- strudel cu mere de post