Retete de post: Spaghete cu sos bolognese

Printeaza

Spaghete cu sos bolognese din: dovlecei, rosii, oregano, usturoi, busuioc, nuca, curmale, praf de piper.

Ingrediente:Spaghete cu sos bolognese

  • 4-5 dovlecei mici

Ingrediente sos de rosii :

  • 1/2 cana rosii uscate si inmuiate in apa timp de o ora
  • 1 l-ta oregano
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1/2 l-ta busuioc

Ingrediente sos de nuca:

  • 1 cana nuca
  • 2 curmale fara samburi
  • 1 praf de piper cayenne
  • 1/4 l-ta busuioc
  • 1/4 l-ta oregano
  • 1/4 l-ta sare
  • 1/4 l-ta piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja si se razuiesc pe razuitoarea cu gauri mici, se sareaza si se lasa la scurs cateva minute. Se storc apoi de apa si se aranjeaza pe o farfurie.

Se pun toate ingredientele in blender impreuna cu putina apa in care s-au inmuiat rosiile.

Trebuie sa rezulte un sos potrivit de gros.

Adaugati restul ingredientelor si mixati pana rezulta o textura lipicioasa.

Amestecati aceasta compozitie cu sosul de rosii si puneti peste pastele de dovlecel.

Razuiti o rosie si turnati pulpa peste spaghete. Serviti de indata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.