Retete de post: Sarmale din praz

Printeaza

Sarmale din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Sarmale_din_praz

  • 2 kg praz
  • 500 g ciuperci
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura miere de albine
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul şi tăiaţi partea albă în segmente de 10 -12 cm. Puneti-le într-o strecurătoare şi turnaţi pes¬te ele apă clocotită.

Lăsaţi-le la răcit, apoi scoateţi miezul lor, lăsând doar două-trei foi. Tocaţi mărunt miezul de praz şi puneţi-l la călit în ulei.

După 15 minute, adăugaţi ciupercile tăiate în cubuleţe sau date prin maşina de tocat, ceapa tocată mărunt, pasta de ardei, de roşii, mierea, sare şi piper după gust.

Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi orezul spălat în mai multe ape. Cu acest amestec bine omogenizat umpleţi segmentele opărite de praz.

Puneţi-le apoi într-un vas termorezistent.

Turnaţi peste ele vinul amestecat cu apa. Puneţi vasul la cuptor până când prazul se înmoaie şi se rumeneşte uniform.

Sarmale din praz

Sarmale_din_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.