Retete de post: Sarmale din praz
PrinteazaSarmale din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper.
- 2 kg praz
- 500 g ciuperci
- 100 g orez
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de ardei
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingura miere de albine
- 250 ml vin alb
- 250 ml apa
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul şi tăiaţi partea albă în segmente de 10 -12 cm. Puneti-le într-o strecurătoare şi turnaţi pes¬te ele apă clocotită.
Lăsaţi-le la răcit, apoi scoateţi miezul lor, lăsând doar două-trei foi. Tocaţi mărunt miezul de praz şi puneţi-l la călit în ulei.
După 15 minute, adăugaţi ciupercile tăiate în cubuleţe sau date prin maşina de tocat, ceapa tocată mărunt, pasta de ardei, de roşii, mierea, sare şi piper după gust.
Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi orezul spălat în mai multe ape. Cu acest amestec bine omogenizat umpleţi segmentele opărite de praz.
Puneţi-le apoi într-un vas termorezistent.
Turnaţi peste ele vinul amestecat cu apa. Puneţi vasul la cuptor până când prazul se înmoaie şi se rumeneşte uniform.
Sarmale din praz
Pofta buna!