Retete de post: Sarmale de post

Printeaza

Sarmale de post din: varza murata, orez, ceapa, bulion, untdelemn, morcov, piper, sare, piper, paprica si prune uscate.

Ingrediente:Sarmale de post

  • 1 varză murată
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 cepe
  • 1 pahar bulion roşii gros
  • 1 pahar untdelemn
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • sare
  • piper măcinat
  • paprică
  • 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate)

 

Mod de preparare:

2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi apă, se pune sare, piper praf, se lasă să fiarbă.

Varza se spală mult, să-i iasă sarea se pregătesc foile de varză cam 15-20 bucăţi restul verzei se toacă fideluţă .

Se rade morcoul,se toacă 1 ceapă, se căleşte în ulei cu boia şi piper boabe,când s-a muiat se adaugă bulion .

Se toacă prunele bucăţi mici ,dacă a fiert orezul i se adaugă prunele .Se unge o cratiţă cu ulei se umplu sarmalele .

Se aşază în cratiţă împreună cu varza tocată şi morcovul ras, se toarnă bulion şi apă, se pun la cuptor acoperite, foc potrivit, circa 1 oră.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sarmale de post cu prune uscate

1 comentariu

  1. Perfecte sarmalele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.