Retete de post: Sarmale de post
PrinteazaSarmale de post din: varza murata, orez, ceapa, bulion, untdelemn, morcov, piper, sare, piper, paprica si prune uscate.
- 1 varză murată
- 1 ceaşcă orez
- 3 cepe
- 1 pahar bulion roşii gros
- 1 pahar untdelemn
- 1 morcov
- piper boabe
- sare
- piper măcinat
- paprică
- 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate)
Mod de preparare:
2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi apă, se pune sare, piper praf, se lasă să fiarbă.
Varza se spală mult, să-i iasă sarea se pregătesc foile de varză cam 15-20 bucăţi restul verzei se toacă fideluţă .
Se rade morcoul,se toacă 1 ceapă, se căleşte în ulei cu boia şi piper boabe,când s-a muiat se adaugă bulion .
Se toacă prunele bucăţi mici ,dacă a fiert orezul i se adaugă prunele .Se unge o cratiţă cu ulei se umplu sarmalele .
Se aşază în cratiţă împreună cu varza tocată şi morcovul ras, se toarnă bulion şi apă, se pun la cuptor acoperite, foc potrivit, circa 1 oră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale de post cu prune uscate
Perfecte sarmalele astea