Reţete de post: Sarmale de post cu nuci

Printeaza

Sarmale de post cu nuci

Ingrediente:Sarmale de post cu nuci

  • 5-6 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1/2 kg orez
  • 1 pahar ulei
  • 3 cartofi
  • 1 pahar de suc de roşii
  • 100 g nuci date prin maşină
  • 1 varză acră sau dulce

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt, o pui într-o cratiţa, adaugi un pahar de apă şi laşi să fiarbă 10 minute. Cureţi morcovul, ţelina şi cartofii, le dai pe râzătoare şi le adaugi peste ceapă împreună cu orezul spălat şi scurs bine. Mai laşi să fiarbă pe jumătate legu­mele şi iei cratiţa de pe foc. Adaugi nucile măcinate, ulei şi pătrunjel tocat mărunt.

Infăşori sarmalele în foi de varză acră sau dulce opărită, le aşezi într-o cratiţă, torni apă cât să le acopere şi dai vasul la cuptor. Dacă le pregăteşti cu varză dulce, când sunt aproape fierte adaugi suc de lămâie după gust şi le mai laşi puţin să fiarbă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.