Retete de post: Sarmale cu pasat
PrinteazaO reteta de post de sarmale cu pasat din: ceapa, untdelemn, pasat, pasta de tomate, patrunjel verde, marar, cimbru, sare, piper, frunze de vita de vie, apa si vin.
Poate te itnereseaza si Sarmale cu păsat
- 5 cepe
- 5 linguri de untdelemn
- 250g păsat (boabe de porumb zdrobite sau crupe de porumb)
- 3 linguri de pastă de tomate
- două linguri de făină
- o legătură de pătrunjel verde
- o legătură de mărar
- o crenguţă de cimbru
- sare
- piper măcinat
- frunze de viţă de vie (pentru învelit)
pentru sos:
- apă
- vin
- untdelemn
- pastă de tomate
facultativ: un ou.
Mod de preparare:
Crupele de porumb se spală şi se pun mai înainte în apă, pentru câteva ore, să se umfle. Apoi se călesc în 4 linguri de untdelemn, adăugându-se apă puţin câte puţin. Se lasă să fiarbă înăbuşit (nu trebuie să aibă multă zeamă) 10-15 minute.
Ceapa se toacă mărunt, se căleşte puţin într-o lingură de untdelemn apoi se adaugă 2-3 linguri de apă şi se înăbuşă. Când crupele s-au umflat, s-au înmuiat şi au absorbit toată zeama, se adaugă în ele ceapa şi verdeţurile (pătrunjel verde şi mărar) tocate.
Dacă este dezlegare, se poate pune şi un ou. Dacă nu, este suficient să adăugăm sare, piper, pastă de tomate şi faină.
Frunzele de viţă-de-vie se desărează (dacă sunt murate sau la sare) sau se opăresc (dacă sunt proaspete), se curăţă de codiţe şi, eventual, dacă sunt mai mari, se rup în două, eliminându-se nervura centrală, apoi se rulează în ele sarmalele.
Se pun la fiert într-un vas pe fundul căruia s-a pus untdelemn şi s-au aşternut frunze de viţă de vie. Se pun sarmalele, se aşază printre ele bucăţi din crenguţa de cimbru. Se acoperă cu alte frunze şi se toarnă peste ele un sos obţinut din apă, vin, untdelemn şi pastă de tomate. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ două ore.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sarmale cu pasat de post
- sarmale cu pasat
Buna reteta asta de sarmale