Retete de post: Sarmale cu nuci in cuiburi

Printeaza

O reteta de post de sarmale cu nuci, in cuiburi din: ceapa, suc de rosii, morcovi, nuca macinata, sare, piper, vin, varza murata, untdelemn si orez.

Ingrediente:Sarmale cu nuci in cuiburi

  • 3 cepe
  • 3 linguri de suc de roşii
  • doi morcovi
  • o cană şi jumătate de nucă măcinată
  • sare
  • piper
  • un pahar de vin
  • o varză murată
  • 100 ml untdelemn
  • o cană de orez

 

Mod de preparare:

Mai întâi se iau două cepe potrivite şi se toc mărunt, se călesc în untdelemn (cam jumătate de pahar), adăugând şi o cană cu orez. După vreun sfert de ceas, în care se tot adaugă câte o lingură cu suc de roşii îndoit cu apă, se dă cratiţa câteva clipe la o parte. Doi morcovi mai măricei se dau pe răzătoarea mică, se amestecă apoi cu o cană şi jumătate de nucă măcinată, se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă în cratiţă, care se aşază din nou pe foc.

Se toarnă deasupra un pahar mare cu vin şi se lasă să clocotească la foc molcom până ce scade zeama şi umplutura se face cât de con­sistentă se doreşte. Se lasă să se răcorească şi-n vremea asta se desface o varză murată, se lasă să se limpezească şi se taie foile potrivit de mari. Adică potrivit de mici. Asta pentru că tot rostul e să se facă sărmăluţe subţiri cum e degetul.

După ce se gătesc toate de rotit, se iau câte patru din sarmalele astea mici şi se înfăşoară într-o frunză mai mare de varză. E ceea ce se cheamă: sarmale în cuiburi. Se toacă apoi cotoarele verzei şi toate res­turile foilor şi se presară pe fundul oalei.

Se aşază cuiburile de sar­male unul câte unul, se pune şi-o crenguţă de cimbru, acoperi cu frun­ze de varză, după care într-un castron amesteci trei-patru linguri cu suc de roşii, o jumătate de pahar cu vin, câteva boabe dp piper, un praf de sare şi se varsă lichidul peste sarmale.

Se completează cu apă, cât e nevoie, şi sa lasă pe foc vreo jumătate de ceas, după care se trece cratiţa la cuptor, unde se lasă la foc molcom două-trei ore.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.