Retete de post: Saratele cu mac
PrinteazaO reteta de post foarte usoara de saratele cu mac din: faina, cartofi, margarina, chimen, mac, sare si sare grunjoasa.
- 250 g făină
- 250 g cartofi
- 250 g margarină
- 25 g chimen
- mac
- sare
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu sare. Zdrobeşte-i cu o furculiţă. Adaugă margarina, făina şi chimenul. Din toate aceste ingrediente, frământă un aluat.
Acoperă-l şi lasă-l la rece 30 de minute. întinde din aluat foi potrivit de groase. Presară deasupra sare grunjoasă şi trece uşor cu făcăleţul deasupra, ca să intre sarea în cocă. Rulează foaia pe sucitor şi aşaz-o într-o tavă stropită cu apă.
Presară deasupra mac şi cu un cuţit taie fâşii subţiri. Coace-le la cuptor până se rumenesc uşor.
Poftă bună!