Retete de post: Salata mediteraneeana de rosii
PrinteazaO reteta simpla de post de salata mediteraneeana de rosii din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, busuioc, masline, capere, sare si piper.
- doua rosii coapte, taiate fiecare in 8
- o ceapa rosie taiata felii
- doi catei de usturoi, tocati
- o lingura zeama de lamaie (sau otet)
- trei linguri ulei de masline
- 10 frunze de busuioc, taiate marunt
- masline taiate pe jumatate
- capere
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se zdrobeste usturoiul si se taie felii ceapa apoi se lasa cele doua ingrediente deoparte, cinci minute, pentru a se infuza de arome.
Intre timp pregatiti restul de ingrediente, iar dupa cele 5 minute de asteptare amestecati impreuna totul dupa care lasati salata cateva minute sa respire, inainte de a o consuma.
Optional, pentru cei care nu tin post, in aceasta salata se poate adauga mozzarella. Reteta preluata de aici.
Salata mediteraneeana de rosii
Pofta buna!