Retete de post: Salata de sfecla cu hrean

Printeaza

Salata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Salata_de_sfecla_cu_hrean

  • 4 sfecle mai mici si mai inchise la culoare
  • 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 2 linguri otet de mere sau otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Spalati sfeclele si puneti-le la copt, in cuptor, la foc potrivit.  Coaceti-le circa 50-60 de minute, dipă care lăsaţi-le la răcit. Curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi cubuleţele de sfeclă într-un castron mai mare. îr alt castron amestecaţi 2 linguri otet de mere sau, şi mai potrivit este oţetul balsa­mic, cu rădăcina proaspăt rasă de hrean şi cu seminţele de chimen.

Acest amestec puneţi-l peste cubuleţele de sfeclă, amestecaţi bine şi lăsaţi salata astfel pregătită la frigider până în momentul servirii. Când se serveşte, se poate stropi cu ulei de măsline şi se sărează, dacă este necesar.

Salata de sfecla cu hrean

Salata_de_sfecla_cu_hrean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am notat salata asta, mai ales ca-i de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.