Retete de post: Salata de sfecla cu hrean
PrinteazaSalata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare.
- 4 sfecle mai mici si mai inchise la culoare
- 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri otet de mere sau otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Spalati sfeclele si puneti-le la copt, in cuptor, la foc potrivit. Coaceti-le circa 50-60 de minute, dipă care lăsaţi-le la răcit. Curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi cubuleţele de sfeclă într-un castron mai mare. îr alt castron amestecaţi 2 linguri otet de mere sau, şi mai potrivit este oţetul balsamic, cu rădăcina proaspăt rasă de hrean şi cu seminţele de chimen.
Acest amestec puneţi-l peste cubuleţele de sfeclă, amestecaţi bine şi lăsaţi salata astfel pregătită la frigider până în momentul servirii. Când se serveşte, se poate stropi cu ulei de măsline şi se sărează, dacă este necesar.
Salata de sfecla cu hrean
Pofta buna!
Am notat salata asta, mai ales ca-i de post