Retete de post: Salata de sfecla cu hrean si chimen
PrinteazaO reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen.
- 2-3 rădăcini de hrean
- o sfeclă roşie (mică)
- 3 lingnri de untdelemn
- 3 lingnri de oţet
- 3 lingnri de miere
- un vârf de cuţit de sare
- o linguriţă de chimen
Mod de preparare:
Sfecla se spală bine de pământ apoi se pune la fiert, timp de 2 ore. După ce s-a răcit, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare. Hreanul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu sfecla.
Separat, se amestecă untdelemnul cu oţetul, mierea, chimenul şi sarea până se obţine un fel de sos, care se toarnă peste sfecla cu hrean. Se amestecă bine şi se dă la rece pentru două ore, înainte de a fi servită.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata de sfecla rosie cu hrean si chimen