Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen

O reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen.

Ingrediente:

  • 2-3 rădăcini de hrean
  • o sfeclă roşie (mică)
  • 3 lingnri de unt­delemn
  • 3 lingnri de oţet
  • 3 lingnri de miere
  • un vârf de cuţit de sare
  • o linguriţă de chimen

 

Mod de preparare:

Sfecla se spală bine de pământ apoi se pune la fiert, timp de 2 ore. După ce s-a răcit, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare. Hreanul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu sfecla.

Separat, se amestecă untdelemnul cu oţetul, mierea, chimenul şi sarea până se obţine un fel de sos, care se toarnă peste sfecla cu hrean. Se amestecă bine şi se dă la rece pentru două ore, înainte de a fi servită.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata de sfecla rosie cu hrean si chimen
  • sfecla rosie murata cu chimen
  • sfecla rosie cu chimen si hrean
  • reteta sfecla rosie cu chimen
  • sfecla cu chimion
  • sfecla rosie cu hrean si chimen
  • sfecla rosie cu otet si chimen

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact