Retete de post: Salata de sfecla cu hrean si chimen

Printeaza

O reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen.

Ingrediente:Salata de sfecla cu hrean si chimen

  • 2-3 rădăcini de hrean
  • o sfeclă roşie (mică)
  • 3 lingnri de unt­delemn
  • 3 lingnri de oţet
  • 3 lingnri de miere
  • un vârf de cuţit de sare
  • o linguriţă de chimen

 

Mod de preparare:

Sfecla se spală bine de pământ apoi se pune la fiert, timp de 2 ore. După ce s-a răcit, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare. Hreanul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu sfecla.

Separat, se amestecă untdelemnul cu oţetul, mierea, chimenul şi sarea până se obţine un fel de sos, care se toarnă peste sfecla cu hrean. Se amestecă bine şi se dă la rece pentru două ore, înainte de a fi servită.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata de sfecla rosie cu hrean si chimen

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.