Retete de post: Salata de paste

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de paste cu:tagliatele, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, coaja de lamaie verde, castraveti, patrunjel, ardei rosu, sparanghel, alune, usturoi.

Ingrediente:Salata de paste

  • 500 g paste tagliatele
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguriţe oţet balsamic
  • zeama de la 2-3 lă­mâi
  • coaja de la o lămâie verde
  • 2-3 castraveţi
  • o legătură pătrunjel
  • 1 ardei roşu
  • 5-6 fire sparanghel
  • 100 g alune măcinate sau pisate
  • 4-5 căţei usturoi

Mod de preparare:

Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de spa­ranghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei.

Se spală şi se curăţă ardeii şi usturoiul, se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se înăbuşe câteva minute şi apoi se amestecă cu pastele scurse. Cas­traveţii se spală bine şi se taie felii subţiri, apoi se pun peste paste.

Salata se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă alunele măcinate, zeama de lămâie, oţe­tul balsamic, uleiul şi sparanghelul fiert. Se serveşte ornat cu coajă de lămâie verde şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.