Retete de post: salata de ciuperci cu usturoi
PrinteazaRetete de post: salata de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei, marar, usturoi.
- 500 g ciuperci
- zeama de la o lămâie
- 50 g ulei
- 1 legătură mărar
- 1 căpăţână usturoi
- zeama în care au fiert ciupercile
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-au adăugat sare şi puţină zeamă de lămâie, pentru a le menţine albe.
După ce au fiert 15 minute, se scot din apă, se pun într-o strecurătoare şi se răcesc cu apă (zeama în care au fiert ciupercile se întrebuinţează la mâncărurile cu sos).
Se taie apoi ciupercile fîdeluţă sau felii, dacă sunt mici şi rotunde, se aşază într-o salatieră şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, mărar, usturoi pisat, sare şi puţină zeamă în care au fiert.
Pofta buna!
Foarte buna salata!