Retete de post: Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi
PrinteazaO reteta de post de salata de ciuperci cu sfecla si usturoi din: ciuperci albe, sfecla rosie, ceapa, usturoi, untdelemn, sare, piper si otet.
- 600 g ciuperci albe (de câmp sau de cultură)
- 3 căpăţâni mijlocii de sfeclă roşie
- 200 g ceapă
- o căpăţănă de usturoi
- 100 ml untdelemn
- sare
- piper
- oţet
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape apoi apoi se lasă la scurs. Se pun la fiert în apă cu sare. Sfecla se spală şi, întreagă, se fierbe separat sau se coace în cuptor (recomand a doua variantă).
După ce s- a fiert (s-a copt), se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri sau se dă pe lama lată de la râzătoare. Ceapa se taie solzişori şi se înmoaie puţin în untdelemn (fără a se rumeni prea tare), după care se scoate din tigaie şi se scurge.
Intr-o salatieră se pune întâi sfecla roşie, peste ea se aşterne ceapa, deasupra se pun ciupercile (scurse de zeama în care au fiert). Se pregăteşte un sos din oţet, sare, piper, usturoi pisat, puţin untdelemn şi, dacă e nevoie, puţin din zeama în care au fiert ciupercile.
Se amestecă bine şi se toarnă în salatieră, peste celelalte ingrediente.
Poftă bună!