Reţete de post: Ruladă cu mere

Printeaza

Ruladă cu mere

Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare şi frămânţi un aluat pe care-l laşi să dospească, între timp, pregăteşti umplutura: dai 2 kg mere pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le pui într-o cratiţă pe foc, cu 200 g zahăr până scade zeama.

Strecori com­poziţia şi adaugi merele rase şi 1 linguriţă de scor­ţişoară. După ce a crescut coca, o împărţi în bucăţi egale, din care întinzi foi de 1 cm grosime.

Pui pe fiecare foaie 4-5 linguri din compoziţia de mere şi rulezi, apoi aşezi ruladele în tăvi şi le dai la copt. După ce s-au copt, ungi fiecare ruladă cu ulei şi o pudrezi cu zahăr. E bună a doua zi!

Ruladă cu mere

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • rulada cu mere de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.