Reţete de post: Ruladă cu mere
PrinteazaRuladă cu mere
Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare şi frămânţi un aluat pe care-l laşi să dospească, între timp, pregăteşti umplutura: dai 2 kg mere pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le pui într-o cratiţă pe foc, cu 200 g zahăr până scade zeama.
Strecori compoziţia şi adaugi merele rase şi 1 linguriţă de scorţişoară. După ce a crescut coca, o împărţi în bucăţi egale, din care întinzi foi de 1 cm grosime.
Pui pe fiecare foaie 4-5 linguri din compoziţia de mere şi rulezi, apoi aşezi ruladele în tăvi şi le dai la copt. După ce s-au copt, ungi fiecare ruladă cu ulei şi o pudrezi cu zahăr. E bună a doua zi!
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rulada cu mere de post