Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoi
PrinteazaO reteta de rosii uscate la cuptor din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 600 g roşii cărnoase sau prunişoare
- 4 fire cimbru
- 5 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie în două pe lung şi se golesc de seminţe. Se spală cimbrul şi se scutură; se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se taie felii subţiri. Se încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline şi se rumeneşte în el usturoiul. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se toarnă 5 linguri de ulei de măsline
Intr-o tavă sau o formă de sufleu. Se pun înăuntru jumătăţi de roşii, cu partea cu pielea în jos; se presară usturoi şi frunze de cimbru. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt râşnit; se coc la cuptor 15-20 min.
Rosii uscate la cuptor cu usturoi
Pofta buna!