Retete de post: Roşii cu orez
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
- 12 rosii potrivite
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri cu ulei de masline
- 150 g orez
- 1/2 legatura de marar
- condimente
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai un căpăcel în partea superioară a roşiilor şi le scoţi cu grijă pulpa. Păstrezi miezul şi căpăcelele pe o farfurie.
Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit ulei încins. Când a devenit aurie, adaugi ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat mărunt, dar şi orezul spălat în mai multe ape şi scurs bine.
Amesteci puţin până devine sticlos, condimentezi, adaugi şi condimente după gust, apoi torni peste orez două căni de apă caldă.
Laşi la fiert 20 de minute, după care pui pulpa de roşii. Mai laşi la foc mic până ce scade lichidul. Stingi focul şi adaugi mărar tocat mărunt. Laşi la răcit.
Când nu mai este fierbinte, umpli fiecare roşie cu acest pilaf gustos şi pui deasupra capacelul.
Ungi un vas termorezistent cu putin ulei, pui rosiile in el si dai la cuptor cam 20 de minute.
Roşii cu orez
Pofta buna!
Si bune si sanatoase