Retete de post: Rizoto cu vinete

Printeaza

Rizoto cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin, cascaval, piper, zahar, sare si ulei.

Ingrediente:Rizoto_cu_vinete

  • 300 g orez cu bob lung
  • 2 vinete potrivite
  • 2 lingurite cu boia dulce
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin
  • 1 lingurita cu cascaval uscat ras
  • piper negru macinat
  • zahar
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă vinetele zebră şi taie-le în bucăţi măricele. Dă-le cu puţină sare şi lasă-le câteva minute.

Pune-le la călit cu usturoiul şi o jumătate de linguriţă cu zahăr. Lasă-le pe foc mic şi amestecă din când în când.

Intre timp, pune la înăbuşit în două linguri cu ulei ceapa tocată mărunt.

Când e gata, adaugă orezul. Când devine translucid, toarnă un pic de vin. Lasă să se umfle orezul şi pune din nou vin.

Procedează în felul acesta până ce torni tot vinul, apoi adaugă apă călduţă.

Când e gata orezul, pune boiaua, sare şi piper după gust, caşcavalul şi vinetele.

Lsasă un minut, apoi stinge focul.

Rizoto cu vinete

Rizoto_cu_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.