O retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare.
Ingrediente:
300 g făină
puţină drojdie
apă
sare
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde se toarnă puţină apă călduţă şi drojdia dospită, sarea.
Se începe frământatul şi, dacă mai este nevoie, se adaugă încă puţină apă. Trebuie să obţinem un aluat mai tare, care se frământă foarte bine. Când e gata, se lasă să se odihnească 5-10 minute, apoi se întinde o foaie groasă de 2-3 cm, din care se taie cu gura unui pahar turtiţe.
Acestea se pun într-o tavă presărată cu făină, se pune deasupra semnul de binecuvântare cu pristolnicul, după care li se unge faţa cu apă şi se dau la cuptor, la foc potrivit, să se coacă.
Prescura din: făină, apă, drojdie (sau fără), sare. Ingrediente: 300 g făină apă 1 alună de drojdie (sau fără) sare Mod de preparare: Dacă e cu drojdie, se desface intr-un strop de apă caldă. Se frământă făina cu apă, sare şi drojdie (sau numai cu apă) până iese un aluat vârtos. Se face turta de […]
Prescuri din: faina, drojdie de bere si sare. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu piept de vita la cuptor Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii Placinta cu spanac si nucsoara Ingrediente: 1 kg făină 500 ml apă călduţă 25 g drojdie de bere proaspătă 1 linguriţă sare fină Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.