Retete de post: Praz cu orez si morcovi

Printeaza

O reteta de post de praz cu orez si morcovi din: praz, morcovi, untdelemn, orez, marar, piper si sare.

Ingrediente:Praz cu orez si morcovi

  • 4 fire de praz
  • doi morcovi
  • 100 m untdelemn
  • 150 g orez
  • o legătură de mărar
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se elimină partea fibroasă a frunzelor, se spală şi se taie rondele. Morcovii se dau pe râzătoare. Se călesc împreună în untdelemn fierbinte, iar când s-au înmuiat se adaugă orezul. Se ţine pe foc 4-5 minute, amestecând continuu, ca să nu se prindă, după care se toarnă trei căni de apă şi se lasă focul mic. Se adaugă sare şi câteva boabe de piper. Când mâncarea este aproape gata, se adaugă mărarul, tocat mărunt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.