Retete de post: Prajitura glazurata

Printeaza

 Prajitura glazurata

Ingrediente:

  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 5 linguri gem
  • 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet)
  • 1 cană sifon (sau apă minerală)
  • 3 linguri cacao
  • 1 ceaşcă ulei
  • esenţă după gust

 

Mod preparare blat:

In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se transformă într-o pastă. Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (puţin câte puţin), cacaua, uleiul, 1 strop de esenţă.

Amesteci în continuare cu mixerul şi la urmă adaugi făina, dar nu toată dintr-o dată. Aprinzi cuptorul şi cât se încălzeşte ungi cu ulei (sau margarină) o tavă cu pereţii mai înalţi, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit. O laşi să se coacă la foc mic.

Când blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tăvii şi dacă atunci când o scoţi este curată înseamnă că blatul este copt. Laşi blatul să se răcească şi apoi faci glazura.

Mod preparare glazură:

Amesteci 5 lin­guri zahăr cu 3 linguri apă, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao. Le pui la foc mic amestecând încontinuu până ce se îngroaşă asemeni mierii. întinzi glazura peste prăjitură şi o tai rece.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu prajitura glazurata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.