Retete de post: Prajitura de post cu gem

Printeaza

O reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome.

Ingrediente:Prajitura de post cu gem

  • 4 linguri de gem
  • trei sferturi de cană de zahăr
  • o lingură de cacao
  • o cană de apă
  • o jumătate de cană de untdelemn
  • o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă de bicarbonat)
  • 400 g făină
  • arome (coajă de lămâie şi/sau de portocală)

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, se omogenizează, apoi se întinde o gfoaie care se pune în tavă şi se lasă să se coacă la foc foarte încet, aproximativ o oră. Pentru a încerca dacă este coaptă, se introduce un beţişor în prăjitură, dacă iese uscat, înseamnă că blatul e copt şi se poate scoate din cuptor. Se taie pătrate sau romburi.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • prajitura de post cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.