Reţete de post: Plăcinţele de cartofi

Printeaza

Ingrediente:Placintele de cartofi

  • 750 g făină
  • 250 g margarină
  • 1 linguriţă
  • sare
  • drojdie cât o nucă
  • apă călduţă

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 cepe
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare

Mod preparare aluat:

Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare şi apă cât să-ţi iasă un aluat molcuţ, pe care-l laşi să crească la loc mai cald.

In acest timp, pregăteşti umplutura: speli cartofii şi-i pui la fiert cu tot cu coajă. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. După ce au fiert, cureţi cartofii, îi pasezi şi-i amesteci cu ceapa călită, sare şi piper după gust. intinzi apoi din aluat o foaie groasă de 1 cm din care tai pătrate cu latura de 8 cm.

Pui pe fiecare bucată de aluat câte o lingură din compoziţia de cartofi, aşezi parte peste parte şi presezi marginile ca să nu se desprindă. Dai apoi plăcintele la cuptor, într-o tavă unsă cu marga­rină, pentru 25-30 de minute.

Plăcinţele de cartofi

Placintele de cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.