Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
Printeaza- 750 g făină
- 250 g margarină
- 1 linguriţă
- sare
- drojdie cât o nucă
- apă călduţă
Ingrediente umplutură:
- 1 kg cartofi
- 2-3 cepe
- 100 ml ulei
- piper
- sare
Mod preparare aluat:
Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare şi apă cât să-ţi iasă un aluat molcuţ, pe care-l laşi să crească la loc mai cald.
In acest timp, pregăteşti umplutura: speli cartofii şi-i pui la fiert cu tot cu coajă. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. După ce au fiert, cureţi cartofii, îi pasezi şi-i amesteci cu ceapa călită, sare şi piper după gust. intinzi apoi din aluat o foaie groasă de 1 cm din care tai pătrate cu latura de 8 cm.
Pui pe fiecare bucată de aluat câte o lingură din compoziţia de cartofi, aşezi parte peste parte şi presezi marginile ca să nu se desprindă. Dai apoi plăcintele la cuptor, într-o tavă unsă cu margarină, pentru 25-30 de minute.
Plăcinţele de cartofi
Poftă bună!