Retete de post: Placinta cu ciuperci
PrinteazaO reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 50 ml untdelemn
- o linguriţă cu oţet
- sare
pentru umplutură:
- două kg ciuperci de pădure
- două cepe
- verdeaţă
- untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din făină, apă, untdelemn, oţet şi puţină sare se frământă un aluat elastic care se lasă la rece o oră, să se odihnească. Ciupercile curăţate se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se scurg.
Ceapa tocată se căleşte în două linguri cu untdelemn apoi, după ce se răcoreşte, se amestecă împreună cu ciupercile şi verdeaţa tocate şi se potriveşte de sare şi piper.
Jumătate din cantitatea de aluat se întinde în foaie subţire, peste care se pune jumătate din cantitatea de umplutură, apoi se rulează din ambele părţi, obţinându-se un sul dublu. La fel se procedează şi cu cealaltă jumătate.
Se aşază sulurile într-o tavă unsă cu untdelemn şi se coc la foc potrivit circa o oră. Când plăcinta s-a răcit, se taie şi se serveşte lângă un pahar cu bere (blondă).
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu ciuperci de post
- placinta de post cu ciuperci
- pateuri cu ciuperci de post
- placinta de ciuperci de post
- reteta placinta cu ciuperci de post
Foarte buna placinta de post
A iesit buna placinta?