Retete de post: Placinta cu ciuperci

Printeaza

O reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintă cu ciuperci

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 50 ml untdelemn
  • o linguriţă cu oţet
  • sare

pentru umplutură:

  • două kg ciuperci de pădure
  • două cepe
  • verdeaţă
  • untdelemn
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din făină, apă, untdelemn, oţet şi puţină sare se frământă un aluat elastic care se lasă la rece o oră, să se odihnească. Ciupercile curăţate se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se scurg.

Ceapa tocată se căleşte în două linguri cu untdelemn apoi, după ce se răcoreşte, se amestecă împreună cu ciupercile şi verdeaţa tocate şi se potriveşte de sare şi piper.

Jumătate din cantitatea de aluat se întinde în foaie subţire, peste care se pune jumătate din cantitatea de umplutură, apoi se rulează din ambele părţi, obţinându-se un sul dublu. La fel se pro­cedează şi cu cealaltă jumătate.

Se aşază sulurile într-o tavă unsă cu unt­delemn şi se coc la foc potrivit circa o oră. Când plăcinta s-a răcit, se taie şi se serveşte lângă un pahar cu bere (blondă).

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu ciuperci de post
  • placinta de post cu ciuperci
  • pateuri cu ciuperci de post
  • placinta de ciuperci de post
  • reteta placinta cu ciuperci de post

2 comentarii

  1. Foarte buna placinta de post

  2. Gabriela Martin

    A iesit buna placinta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.