Reţete de post: Pizza de post

Printeaza

Pizza de post

Ingrediente pentru aluat:Pizza de post

  • 100 g margarină vegetală
  • 100 g apă minerală sau sifon
  • 25 g drojdie
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • 1 linguriţă miere de albine

Ingrediente pentru compoziţie:

  • 200 g brânză tofu
  • 200 g parizer vegetal
  • 1 ceapă
  • 100 g ciuperci (opţional)
  • 100 g ml suc de roşii
  • 2 roşii
  • 2 gogoşari
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 50 g porumb din conservă
  • 1 linguriţă vegeta

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia cu o linguriţă de miere de albine peste care se pun 2-4 linguri de apă caldă. Intr-un castron mai mare, se pune margarina, apa minerală, drojdia, sarea şi făină cât cuprinde şi se frământă până când devine o cocă elastică, ce se desprinde de pe mână.

Se lasă la crescut într-un loc călduţ, acoperită cu un şervet curat, timp de 30-40 de minute. între timp, se pregăteşte compoziţia: brânza tofu se dă pe răzătoarea mare, parizerul se taie cubuleţe, ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie feliuţe subţiri, roşiile se taie rondele, iar gogoşarii, cubuleţe mici.

După ce totul a fost pregătit, se întinde o foaie, care se pune în tava de la cuptor sau într-o formă de pizza, după ce în prealabil a fost unsă sau aşezată o hârtie pentru copt. Apoi se aşază, pe rând, ingredientele mai sus menţionate, se presară brânză tofu şi se ornează cu măsline, roşii şi ardei.

Se stropeşte cu suc de roşii şi se dă tava la cuptor 35-40 de minute. Se serveşte caldă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.