Retete de post: Pizza cu legume
PrinteazaPizza cu legume din: faina, ulei, drojdie, sare, faina, boabe de porumb, ardei gras, ceapa rosie, suc de rosii.
pentru aluat:
- 350 g faina
- 3 linguri ulei
- un plic drojdie uscata
- 2 lingurite sare
- 100 g faina pentru masa de lucru
- 250 ml apa calduta
pentru umplutura:
- 3-4 linguri boabe de porumb
- un ardei gras
- o ceapa rosie
- 2 linguri suc de rosii
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune făina într-un vas şi se adaugă sarea, drojdia şi uleiul. Se toarnă apa, puţin câte puţin, amestecând până ce aluatul se desprinde de vas. Se lasă apoi o oră la crescut.
Apoi, pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul 10 minute şi se întinde o foaie care se transferă în tava de copt, pe hârtie de copt. Se unge aluatul cu suc de roşii, se presară porumb, ardei tăiat fâşii şi ceapa rondele. Se coace 30 de minute.
Pizza cu legume
Pofta buna!