Retete de post: Peste umplut cu masline
PrinteazaO reteta de post de peste umplut cu masline din: peste, masline negre, miez de nuca, felii de franzela, usturoi, lamaie, sare, piper boabe si ulei.
- 1 kg de peşte întreg
- 300 g măsline negre
- 50 g miez de nucă
- 2 felii de franzelă
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- sare
- piper boabe
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă peştele şi pregăteşte-l pentru umplut. Prepară acum pasta de măsline: pasează cu mixerul măslinele şi amestecă-le cu pâinea înmuiată în apă şi usturoiul pisat.
Adaugă puţin ulei şi zeamă de lămâie şi amestecă bine, până se omogenizează. Umple peştele, apoi coase-l sau prinde-l bine cu scobitori.
Aşază-l acum în tavă, cu apă, ulei şi 10 boabe de piper negru. Sărează. Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.
Poftă bună!