Retete de post: Peşte la cuptor
PrinteazaO reteta de post de peste la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii in bulion, lamaie, boabe de piper negru, ulei si vin alb sec.
- 1 kg de peşte
- 3 cepe mari
- 3 morcovi
- 2 foi de dafin
- 1 ardei gras
- 1 cutie roşii în bulion
- 1 lămâie
- 10 boabe de piper negru
- ulei
- 200 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Curăţă peştele, spală şi toacă ceapa peştişori, taie morcovul rondele, iar ardeii – fâşii. într-o tavă, pune apă şi ulei, cam de două degete, apoi fă un pat din legume.
Aşază peştele, sărează, piperează. Pune boabele de piper, dafinul şi lămâia tăiată felii subţiri. Dă la cuptor, la foc mic, 30 de minute. Adaugă roşiile, iar după 10 minute, adaugă vinul. Mai lasă 10 minute.
Poftă bună!