Reţete de post: Paste fainoase cu măsline
PrinteazaPaste fainoase cu măsline
- 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post
- 1 ceaşcă măsline negre
- 1 ceapă tocată
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1 lingură pastă de ardei
- 5-6 roşii din conservă
- 1/2 ceaşcă vin alb
- sare
- piper
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5 minute şi le strecori. Căleşti apoi ceapa în ulei până se aureşte, apoi adaugi pasta de ardei, roşiile tăiate mărunt, vinul alb şi le fierbi 15 minute.
Potriveşti de sare şi piper şi către sfârşit pui şi măslinele. Fierbi pastele separat în apă cu sare, apoi le strecori, le răstorni pe platou şi le garniseşti cu sosul cu măsline. Le mănânci fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată.
Poftă bună!