Retete de post: Pachetele de primavara
PrinteazaPachetele de primavara din: foi de placinta, varza, ceapa verde, ciuperci, ardei grasi, sos de soia, usturoi, sare, piper, ulei, ghimbir.
- 4 foi plăcintă
- 1 varză albă mică
- 1 legătură ceapă verde
- 300 g duperci
- 2 ardei graşi roşii
- 2 linguri sos soia
- 5 căţei usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă ghimbir
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Tai varza solzişori, ceapa şi ardeii julien, ciupercile felii, iar usturoiul îl mărunţeşti. Incingi uleiul şi căleşti rapid legumele, adaugi sosul de soia, ghimbirul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci. Dai deoparte.
Aşezi câte o foaie de plăcintă pe o suprafaţă plană, o tai în patru, şi pe fiecare pătrăţel pui din legumele călite. Apoi le împătureşti ca pe sarmale. Procedezi astfel până când termini toate ingredientele.
Prăjeşti pacheţelele de primăvară în baie de ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le serveşti cu un sos iute.
Pofta buna!