Retete de post: Orez cu sos de masline

Printeaza

Orez cu sos de masline din: orez, vegeta, ulei, ceapa, patrunjel, marar, condimente, masline, lamaie, bulion, foaie de dafin.

Ingrediente:Orez cu sos de masline

  • 500 g orez
  • 2-3 lingurite de vegeta
  • 50 ml ulei + 2 linguri de ulei
  • 2 cepe mari
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara)
  • 500 g masline (negre sau verzi)
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 lingura de bulion
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Una dintre cepe se curata, se spala, apoi se toaca fin si se caleste putin in 50 ml ulei, impreuna cu vegeta si cu condimentele.

Se adauga apoi orezulspalat si ales si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora,astfel incat orezul sa se inmoaie.

Intre timp, se prepara sosul de masline.Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita.

Se toaca cea de-a doua ceapa, se caleste in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite.

Se lasa sa fiarba circa 20 de minute.

Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat.

Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat infoarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pefoc.

Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata.

Se serveste cu sos turnat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.