Retete de post: Orez cu rosii si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu margarina, sofran, piper alb macinat, sare, ulei de masline, patrunjel verde, busuioc verde, mazare, rosii cherry.

Ingrediente:Orez cu rosii si busuioc

  • 300 g orez
  • 50 g margarină
  • un praf şofran
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 fire busuioc verde
  • 200 g mazăre
  • 300 g roşii cherry

Mod de preparare:

Se alege orezul, se trece prin câteva ape şi apoi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei căni de apă. Se adaugă sare şi un praf de piper şi se lasă la foc potrivit.

După ce a fiert orezul, se pune margarina şi un praf de şofran. Se amestecă uşor ca să nu se zdro­bească, se acoperă cu un capac, apoi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.

Roşiile cherry se spală, se taie feliuţe potrivite şi se călesc împre­ună cu mazărea fiartă în uleiul de măsline încins. Se adaugă busuioc verde şi pătrunjel tocat mărunt, apoi se înăbuşe atât cât să-şi lase aromele. Orezul se amestecă cu legu­mele călite, se condimentează dacă mai este nevoie cu sare şi se serveşte ornat cu frunzuliţe de busuioc verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.