Retete de post: Orez cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu legume, ulei de masline, sare, piper alb, broccoli, conopida, fasole rosie uscata, morcov, dovlecei, ardei galben, ardei rosu, sos de soia, otet balsamic, zeama de lamaie.
- 300 g orez cu bobul lung
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper alb
- 300 g broccoli
- 200 g conopidă
- 200 g fasole roşie uscată
- 1-2 morcovi
- 2 dovlecei
- 2 ardei galbeni
- 2 ardei roşii
- 30 ml sos de soia
- 2 linguriţe oţet balsamic
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală conopida, morcovii şi broccoli, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu zeama de la o lămâie. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Fasolea uscată se lasă câteva ore să se înmoaie, apoi se pune să fiarbă.
Separat, se curăţă ardeii, dovleceii şi se taie fâşii sau cubuleţe. Se călesc câteva minute în uleiul de măsline, apoi se amestecă cu legumele fierte. Se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă cu o folie de plastic.
Intr-o oală de 21, se pune orezul spălat, un litru de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit. Orezul se asezonează cu sos de soia şi cu fasolea roşie.
Orez cu legume
Pofta buna!
Cea mai simpla reteta