Retete de post: Negresă cu nuci

Printeaza

O reteta de post de negresa cu nuci si zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala si nuci.

Ingrediente:Negresă cu nuci

  • 1 cană şi jumătate de zahăr
  • 1 cană şi jumătate de apă
  • 1 cană de ulei
  • 3 căni de făină
  • 1 lingu­riţa de bicarbonat
  • 3 linguri de cacao
  • zahăr vani­lat
  • coajă rasă de lămâie şi portocală
  • 100 g nuci

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare se amestecă zahărul cu apa, uleiul şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Făina şi cele trei linguri de ca­cao se cern în alt vas, se adaugă şi aromele, apoi se amestecă.

In castronul cu apă, zahăr şi ulei se adaugă amestecul de făină şi cacao şi se omogenizează compoziţia (care trebuie să fie ca o smântână groasă).

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se presară deasupra mie­zul de nuci şi se introduce la cup­tor pentru 45 de minute.

După ce se răceşte, prăjitura se taie în forma dorită şi se pudrează cu zahăr. Inainte de a le pune în prăjitură, nucile se prăjesc circa 20 de minute la cup­tor. Aşa vor deveni mai aromate, iar negresa mai delicioasă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.