Retete de post: Musaca de post

Printeaza

Musaca de post

Ingrediente:Musaca de post

  • 1 kg vinete
  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 pahar pesmet
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 kg roşii pentru umplutură
  • 2 roşii pentru căpăceală
  • 1 ardei gras
  • 1 păhărel vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă untdelemn

 

Mod de preparare:

Vinetele şi roşiile de umplutură se taie cubuleţe,cartofii se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase, de-un deget,ceapa, ardeiul şi verdeaţa se toacă mărunt într-o tigaie se pune ceapa la călit, câteva minute

Se adaugă vinetele peste ceapă să se călească şi ele .Când s-au muiat bine amândouă, se adaugă ardeiul şi roşiile tocate, sare, piper, vin, mărar, să se călească toate un pic.După câteva minute se cerne nişte pesmet, să strângă totul la pieptu-i inci­nerat şi graminos în altă tigaie se pun cartofii la prăjit, pe ambele feţe.

Se unge o cratiţă cu ulei şi se aşterne un strat de felii de cartofi prăjiţi. Peste cartofi se pune un strat de umplutură de vinete, apoi iar cartofi şi tot aşa (ultimul strat trebuie să fie de cartofi) .

Se taie roşiile felii şi se aşază capac peste musacaSe pune musacaua la cuptor 1 jumătate de oră Se oferă presărată cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.