Retete de post: Musaca de legume

Printeaza

Musaca de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa, piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii si patrunjel.

Ingrediente:Musaca_de_legume

  • 4 vinete medii
  • 3 dovlecei
  • 8-10 rosii mari
  • 2-3 cepe rosii
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
  • cimbru si busuioc macinat
  • o capatana de usturoi
  • 300 g pasta de rosii
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, dovleceii şi roşiile şi se taie rondele. Se condimentează cu sare şi piper, iar vinetele se lasă să se scurgă de sucul toxic în sită.

Vinetele scurse se înăbuşe în tigaie şi se pun din nou în sită, la scurs.

Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie. Se amestecă cu pasta de roşii, ceapa tăiată, sare, piper, cimbru şi busuioc.

Pasta se toarnă în tavă si se intercalează vinetele, dovleceii si roşiile. Se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se lasă să se rumenească. Se servesc cu pătrunjel tocat.

Musaca de legume

Musaca_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.