Retete de post: Mini tarte cu legume

Printeaza

Mini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic.

Ingrediente:Mini_tarte_cu_legume

  • 150 g faina
  • 90 g unt
  • o lingura sare
  • un ou
  • o lingurita apa

pentru umplutura:

  • o salata verde
  • 2-3 rosii
  • 2-3 castraveti
  • un ardei rosu
  • 2 fire ceapa
  • un fir usturoi
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune o linguriţă de sare, apa, oul şi untul moale. Se frământă bine, se adună la un loc şi se lasă la rece cel puţin 40 de minute.

După ce s-a răcit aluatul, se întinde pe o planşetă, se taie în pătrate potrivite şi se pun în formele de tartă.

Mini tartele se coc la foc potrivit ca să se pătrundă uniform. După ce s-au copt, se lasă să se răceas­că la temperatura camerei. Separat, se pregăteşte salata.

Se spală ingredientele, se taie cubuleţe sau feliuţe subţiri şi se condimentează cu sare, piper, ulei şi oţet balsamic.

Se amestecă bine şi se umplu mini tartele. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel sau în funcţie de preferinţe.

Mini tarte cu legume

Mini_tarte_cu_legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Buna asta!

  2. Nu prea-mi place ca e de post, pot si putina carnita 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.