Retete de post: Mancare de vinete si ardei

Printeaza

Mancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel.

Ingrediente:Mancare_de_vinete_si_ardei

  • 2-3 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • 6-8 linguri ulei de masline
  • 800 g vinete coapte
  • 300 g ardei copti
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o legatura patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se taie julien. Se că­lesc în uleiul de măsline la foc moderat, ca să nu se ardă. Se înăbuşă cu 1-2 linguriţe de apă clocotită. Se toacă vinetele şi ardeii şi se pun peste ceapa călită. Se adaugă apă călduţă şi, după ce au fiert bine şi au scăzut, se pune pasta de roşii.

Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, se bagă în cuptor maximum 30 de minute şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

Mancare de vinete si ardei

Mancare_de_vinete_si_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.