Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure. […]
Retete de post: mancare de morcovi
PrinteazaRetete de post: mancare de morcovi din: morcovi, ulei, zahar, faina, patrunjel, apa.
- 1 kg de morcovi
- ulei
- 3 linguriţe de zahăr
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel verde
- apă
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, se spală şi se taie în felii rotunde, subţiri, se pune grăsime într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge.
Se adaugă morcovii tăiaţi care se călesc până se înmoaie.
Separat, se pune zahărul într-o tigaie şi se lasă pe foc până se caramelizează.
Când este caramelizat, se pune făina, se amestecă, formând o pastă care se subţiază cu o ceaşcă de apă.
Se lasă pe foc să fiarbă până se dizolvă zahărul. Sucul din tigaie se toarnă peste morcovi, se mai pune puţină ajaă şi se pune cratiţa în cuptor, unde se lasă să fiarbă 25-30 de minute, la foc mic.
Când este gata, se serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpe de pui la cuptor cu morcovi
Pulpe de pui la cuptor cu morcovi din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, ulei, caju, frunze de coriandru, miere, sos de ardei iute, coaja de portocala, lime, otet, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de morcovi tineri 2 cepe, taiate in rondele groase 1 linguri ulei de floarea soarelui 50 g […]
Pofta buna!
Foarte buna mancarea de morcovi 🙂