Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare

Printeaza

Mancare de ciuperci si mazare

Ingrediente:Mancare de ciuperci si mazare

  • 1 cutie cu ciuperci
  • 2-3 cepe
  • 1 cutie de mazăre
  • 2-3 linguri bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • condiment tip Maggi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le speli bine şi le adaugi în cratiţă o dată cu bulionul. Le laşi la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească.

Speli mazărea în câteva ape, şi o adaugi peste ciuperci şi com­pletezi cu apă, până o acoperi bine. Laşi să fiar­bă la foc mic şi când mâncarea este aproape gata, adaugi condimentul, sare şi boabe de piper după gust, apoi foile de dafin. înainte de ultimul clocot pui verdeaţa tocată fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.