Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
PrinteazaMancare de ciuperci si mazare
- 1 cutie cu ciuperci
- 2-3 cepe
- 1 cutie de mazăre
- 2-3 linguri bulion
- 2-3 linguri ulei
- condiment tip Maggi
- sare
- boabe de piper
- 1-2 foi de dafin
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le speli bine şi le adaugi în cratiţă o dată cu bulionul. Le laşi la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească.
Speli mazărea în câteva ape, şi o adaugi peste ciuperci şi completezi cu apă, până o acoperi bine. Laşi să fiarbă la foc mic şi când mâncarea este aproape gata, adaugi condimentul, sare şi boabe de piper după gust, apoi foile de dafin. înainte de ultimul clocot pui verdeaţa tocată fin.
Poftă bună!