Retete de post: Mancare de ceapa
PrinteazaO reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce.
- un kg ceapă
- 4 lingnri de pastă de tomate
- sare
- piper
- puţin zahăr
- două linguri de untdelemn
- facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori. Se încinge untdelemnul într-o tigaie şi se rumeneşte ceapa. Se adaugă bulionul şi se amestecă bine. Se stinge cu o cană de apă. în funcţie de gust, se adaugă sare, piper şi un pic de zahăr.
Opţional se pot adăuga şi alte condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce ş.a.. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, până scade bine.
Poftă bună!