Retete de post: Mancare de ceapa

Printeaza

O reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce.

Ingrediente:Mancare de ceapa

  • un kg ceapă
  • 4 lingnri de pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • puţin zahăr
  • două linguri de untdelemn
  • facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori. Se încinge unt­delemnul într-o tigaie şi se rumeneşte ceapa. Se adaugă bulionul şi se amestecă bine. Se stinge cu o cană de apă. în funcţie de gust, se adaugă sare, piper şi un pic de zahăr.

Opţional se pot adăuga şi alte condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce ş.a.. Se lasă să fiarbă la foc potriv­it, până scade bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.