Retete de post: Iahnie de fasole cu praz
PrinteazaIahnie de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 500 g fasole
- 2 morcovi
- 1 fir de praz
- 1 ceapă
- 1 cană cu suc de roşii
- 1 crenguţă de cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert în apă cu sare după ce ai lăsat-o la înmuiat de cu seara. Schimbă apa de cel puţin două ori. Adaugă ceapa, crenguţa de cimbru, două foi de dafin şi un morcov întreg şi las-o să fiarbă la foc potrivit. Separat, taie prazul rondele şi căleşte-l uşor. Adaugă morcovul rămas, tăiat cubuleţe.
Când boabele de fasole sunt aproape fierte, pune-le peste legumele călite. Stinge totul cu sucul de roşii şi acoperă cu zeama în care a fiert fasolea. Condimentează şi pune o foaie de dafin. Presară puţin pătrunjel tocat şi lasă la cuptor să scadă, dar nu foarte mult. Serveşte cu restul de pătrunjel.
Iahnie de fasole cu praz
Pofta buna!