Retete de post: Iahnie de fasole cu praz

Printeaza

Iahnie de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Iahnie_de_fasole_cu_praz

  • 500 g fasole
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert în apă cu sare după ce ai lăsat-o la înmuiat de cu seara. Schimbă apa de cel puţin două ori. Adaugă ceapa, crenguţa de cimbru, două foi de dafin şi un morcov întreg şi las-o să fiarbă la foc potrivit. Separat, taie prazul rondele şi căleşte-l uşor. Adaugă morcovul rămas, tăiat cubuleţe.

Când boabele de fasole sunt aproape fierte, pune-le peste legumele călite. Stinge totul cu sucul de roşii şi acoperă cu zeama în care a fiert fasolea. Condimentează şi pune o foaie de dafin. Presară puţin pătrunjel tocat şi lasă la cuptor să scadă, dar nu foarte mult. Serveşte cu restul de pătrunjel.

Iahnie de fasole cu praz

Iahnie_de_fasole_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.