Retete de post: Hribi picanti
PrinteazaO reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si sare.
- 10-12 hribi mari sau mici
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 1 salata verde
- 1 lingura zahar
- 2 linguri otet
- 2 linguri ulei
- 4-5 catei usturoi
- sare si piper macinat
- 5-6 frunze busuioc verde
- sare
Mod de preparare:
Curăţă hribii, taie-le codiţele şi aruncă partea care a stat în pământ. Spală-i în 2-3 ape sau sub jet de apă rece. Controlează codiţele, deoarece fac viermi foarte uşor. Aruncă-le pe cele infestate.
Pune hribii şi codiţele să fiarbă în apă caldă cu sarea şi zahărul. Lasă-i 20 de minute şi scurge-i într-o strecurătoare.
Spală salata verde frunză cu frunză, alege frunzele mari ca să ornezi cu ele un castron adânc. Taie miezul salatei şi ardeiul gras fâşii, apoi feliuţe, iar roşiile taie-le felii rotunde.
Aşază legumele în straturi în castronul îmbrăcat cu salată şi sărează doar roşiile, apoi adaugă hribii tăiaţi felii subţiri.
Amestecă uleiul cu oţetul, adaugă un praf de sare şi de piper măcinat. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-1 cu sosul. Toarnă peste legume şi hribi, amestecă de jos în sus, folosind două furculiţe.
Decorează cu frunze de busuioc tocate fin şi pune salata la rece pentru 1 oră, cu castronul acoperit. Serveşte-o lângă o felie de pâine de casă cu seminţe sau cu verdeţuri.
Hribi picanti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- hribi cu viermi