Reţete de post: Gogoşi din cartofi

Printeaza

Gogoşi din cartofi din: cartofi, faina, apa calda, zahar, ulei, drojdie de bere, sare, esenta de vanilie, untdelemn, zahar vanilat.

Ingrediente:Gogoşi din cartofi

  • 2-3 cartofi potriviţi
  • 200 g făină
  • 1 ceaşcă apă caldă
  • 3 inguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 25-30 g drojdie de bere
  • un vârf de cuţit sare
  • 1 esenţă de vanilie
  • coajă de lămâie
  • undelemn pentru prăjit
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Fiebi cartofii cu tot cu coajă, îi cureţi şi îi treci prin maşina de tocat sau prin sită. Drojdia o dizolvi în puţină apă caldă şi o laşi puţin să crească. Cerni făină într-un vas, apoi adaugi drojdia, cartofii, sarea, zahărul, uleiul, vanilia şi coaja de lămâie.

Frămanţi bine, acoperi vasul cu un şervet şi laşi aluatul la căldură timp de o oră, ca să crească. Intinzi apoi o foaie de grosimea dege­tului, tai forme rotunde cu un pahar şi le rumeneşti în untdelemn încins. Câid sunt gata, le presari cu zahăr vanilat.

Gogoşi din cartofi

Reteta_de_post_Gogosi_din_Cartofi

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • gogosi cu cartofi de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.