Retete de post: Ghiveci picant

Printeaza

Ghiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa, fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper.

 

Ingrediente:Ghiveci_picant

  • 6-7 cartofi
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe
  • 1 cana cu fasole fiarta
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 cutie cu rosii decojite
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • 500 ml supa de legume
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • boabe de piper
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte-o în ulei încins.

Stin­ge cu puţină apă şi adaugă câteva boabe de piper, sare, morcovii, cartofii şi ţelina tăiate cubuleţe.

Lasă câteva minute pe foc. Pune foile de dafin şi toarnă supa de legume în care ai dizol­vat bine pasta de tomate.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri şi tăiaţi mai mari, roşiile decojite şi zdrobite cu furculiţa şi fasolea. Potriveşte gustul de sare, piper şi boia iute.

Lasă la cuptor să scadă bine. La final, iuţeşte ghiveciul cu ardei iute tăiat rondele.

Ghiveci picant

Ghiveci_picant

Pofta buna!

 

 

 

retete

Ghiveci de legume cu quinoa

Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie.   Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]

retete

Ghiveci de vinete

Ghiveci de vinete din: vinete, ceapa, ardei grasi, gogosari, ulei, usturoi, rosii, sare. Ingredinte: 3 kg. vinete 1/2 kg. ceapa 1 kg. ardei grasi 1 1/2 kg. gogosari 700 ml ulei o capatina de usturoi 3 kg. rosii sare   Mod de preparare Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii […]

 

retete

Ghiveci de legume pentru iarna

Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare     Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.