Retete de post: Ghiveci cu legume (usor de preparat)
PrinteazaGhiveci cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez, sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie.
- 600 g varza de Bruxelles
- 2 ardei capia
- 2 cepe rosii
- 300 g orez cu bobul rotund
- sare
- piper negru macinat
- o lingurita boia iute
- cimbru verde si uscat
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se spală varza şi se pune să fiarbă în apă cu sare.
Se lasă să clocotească timp de 40 de minute. Se scoate în sită şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, ca să nu îşi schimbe culoarea.
Se alege orezul, se spală în apă călduţă si se pune să fiarbă.
Se curăţă si se spală ceapa şi ardeii. Se taie şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă boiaua şi orezul fiert.
La final, se adaugă varza şi se condimentează cu sare, piper si cimbru.
Ghiveci cu legume
Pofta buna!