Retete de post: Ghiveci cu legume (usor de preparat)

Printeaza

Ghiveci cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez, sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie.

Ingrediente:Ghiveci_cu_legume

  • 600 g varza de Bruxelles
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe rosii
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare
  • piper negru macinat
  • o lingurita boia iute
  • cimbru verde si uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală varza şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

Se lasă să clocotească timp de 40 de minute. Se scoate în sită şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, ca să nu îşi schimbe culoarea.

Se alege orezul, se spală în apă călduţă si se pune să fiarbă.

Se curăţă si se spală ceapa şi ardeii. Se taie şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă boiaua şi orezul fiert.

La final, se adaugă varza şi se condimentează cu sare, piper si cimbru.

Ghiveci cu legume

Ghiveci_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.