Retete de post: Ghiveci calugaresc
PrinteazaO reteta delicioasa de ghiveci calugaresc din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai de fasole, mazare boabe, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, boabe de piper si foi de dafin.
- 2-3 cepe
- 1 varză (crudă sau murată)
- 2-3 sfecle
- 2-4 morcovi
- 10-15 măsline întregi
- 10-12 păstăi de fasole
- 1 cană mazăre boabe
- 1 vânătă
- 2 dovlecei
- 4-5 roşii mari sau 2 linguri bulion de roşii
- 1 pahar ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 1 conopidă mică
- 10 boabe de piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi spală-le bine. Varza şi ceapa toaca-le fâşii subţiri, pune-le într-un castron mare, presară sare şi frământă cu mâna 3-4 minute până când legumele îşi lasă sucul. Spală-le cu apă rece şi scurge-le în sită. Sfecla tai-o beţişoare, iar morcovii, rondele. Toate legumele tăiate pune-le într-o cratiţă mare cu un pahar de ulei.
Lasă-le să se călească, la foc mic, până când se înmoaie (circa 30 de minute). Amestecă cu o lingură de lemn în vas ca să nu se prindă sau să se ardă legumele.
Adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi, vânătă tăiată felii subţiri şi continuă fierberea 10 minute. Pune fasolea păstăi şi mazărea la fiert în apă cu un praf de sare pentru 20 de minute. Scurge-le şi pune-le peste celelalte legume. Fierbe conopida separat, scurge-o şi pune-o peste legume. Adaugă acum şi măslinele.
Curăţă roşiile de pieliţă, taie-le felii, amestecă-le uşor cu restul legumelor, sărează şi condimentează cu foile de dafin şi boabele de piper. Lasă să scadă la cuptor 30 de minute, apoi adaugă pătrunjelul tocat. Serveşte ghiveciul rece, cu pâine de casă.
Ghiveci calugaresc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ghiveci calugaresc de post
Foarte bun ghiveciul calugaresc