Retete de post: Ghiveci calugaresc cu verdeata

Printeaza

Ghiveci calugaresc cu verdeata din; cartofi, morcovi, ardei grasi, vanata, rosii, ceapa, mazare, usturoi, suc de rosii, foi de dafin, ulei, sare, piper, patrunjel, marar.

Ingrediente:Ghiveci_calugaresc_cu_verdeata

  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 vanata
  • 4 rosii
  • 3 cepe
  • 150 g mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de marar

 

Mod de preparare:

Toarnă tot uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată şi morcovii raşi. Adaugă cartofii, iar după cinci minute, pune mazărea şi fasolea, foile de dafin, sare şi piper. Acoperă totul cu apă caldă şi lasă să fiarbă la foc mic.

Când legumele sunt aproape fierte, pune roşiile, ardeii şi vânata tăiate în bucăţi mai mari, Lasă-le să dea în câteva clocote, apoi adaugă sucul de roşii şi usturoiul tăiat mărunt. Dă la cuptor pentru 25-30 de minute, ca să scadă ghiveciul. La final, aromatizează cu verdeaţa tocată fin.

Ghiveci calugaresc cu verdeata

Ghiveci_calugaresc_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.