Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata
PrinteazaGhiveci călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper, sare si ulei.
- 4-5 cepe potrivite
- 2-3 vinete
- 1 dovlecel
- 1 kg cartofi
- 4-5 morcovi
- 2-3 linguri ardei capia
- 2-3 linguri cu bulion
- 1 mana de linte
- 2-3 rosii
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar verde
- 10 boabe de piper negru
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă şi spală legumele, apoi taie-le: ceapa peştişori, cartofii în cuburi mari, vinetele, dovlecelul şi morcovii în rondele, iar ardeiul în fâşii.
Pune lintea la fiert şi ceapa la călit într-un vas mare cu 2-3 linguri cu ulei.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă morcovul şi ardeiul. Lasă 3-4 minute pe foc, amestecând. Când lintea a fiert, dă-o deoparte.
Adaugă cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să cuprindă legumele (să nu le acopere).
Pune capacul şi lasă pe foc până ce cartoful e aproape fiert, amestecând din când în când.
Când cartoful e aproape fiert, adaugă dovleceii şi vinetele, bulionul, roşiile, lintea fiartă şi jumătate din verdeaţa tocată şi dă la cuptor.
Dacă e nevoie, toarnă puţină apă. Lasă 20 de minute. Serveşte cu restul de verdeaţă tocată mărunt.
Ghiveci călugăresc cu verdeata
Pofta buna!