Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata

Printeaza

Ghiveci călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper, sare si ulei.

Ingrediente:Ghiveci_calugaresc_cu_verdeata

  • 4-5 cepe potrivite
  • 2-3 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 linguri ardei capia
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 mana de linte
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 10 boabe de piper negru
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală legumele, apoi taie-le: ceapa peştişori, cartofii în cuburi mari, vinetele, dovlece­lul şi morcovii în rondele, iar ardeiul în fâşii.

Pune lintea la fiert şi ceapa la călit într-un vas mare cu 2-3 linguri cu ulei.

Când ceapa s-a înmu­iat, adaugă morcovul şi ardeiul. Lasă 3-4 minute pe foc, amestecând. Când lintea a fiert, dă-o deo­parte.

Adaugă cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să cuprindă legumele (să nu le acopere).

Pune capacul şi lasă pe foc până ce cartoful e aproape fiert, amestecând din când în când.

Când cartoful e aproape fiert, adaugă dovleceii şi vinetele, bulionul, roşiile, lintea fiartă şi jumătate din verdeaţa tocată şi dă la cuptor.

Dacă e nevoie, toarnă puţină apă. Lasă 20 de mi­nute. Serveşte cu restul de verdeaţă tocată mărunt.

Ghiveci călugăresc cu verdeata

Ghiveci_calugaresc_cu_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.